top of page

Julemelding fra styreleder Irene Elise Hamborg

2019 har vært et krevende år for oss som ønsker å jobbe for fred. Det politiske klima i dagens Norge støtter ikke dette arbeidet, og pottene organisasjoner som vi har overlevd på eksisterer ikke lenger. Fra jeg ble valgt av årsmøtet i april har jeg gjort hva jeg kunne for å beholde Norges eldste fredsorganisasjon. Jeg forstod at situasjonen var komplisert da jeg tok over, men alvoret i den økonomiske situasjonen kom da jeg måtte kutte flere hundre-tusener fra budsjettet for 2019. Jeg skriver dette da jeg har mange år i organisasjonslivet bak meg, fra frivillige og ideelle medlemsorganisasjoner.

Demokratisk betyr åpent. Vi i styret er valgt med tillit og må gjøre vårt ytterste for å jobbe ut fra mandatet gitt av årsmøtet, og da med svært åpne prosesser.

Per dags dato har vi ingen inntekter, vi har ingen ansatte og har sagt opp kontorene våre. Fra å være et mer konsulterende styre er vi nå et arbeidende styre, og jeg som styreleder har tatt meg fri fra jobb og brukt min fritid på å få dette til å gå rundt. Det har vært viktig for oss å levere på UD-midlene forrige styre søkte om, slik at ikke våre samarbeidspartnere blir dårlig stilt overfor UD. Dette har vi fått til, etter mange timers arbeid og mange møter med ulike parter. Fra å ligge an til å gå 650 000 i minus ser det nå ut som vi går ca 50 000 i minus. Det høres kanskje ikke så bra ut, men jeg er utrolig stolt av arbeidet vi har gjort dette året. Vi har overlevd, vi har fått til mye bra aktivitet som du kan lese mer om på Fredsviljen.

Nå må vi se fremover – veien er lang, men det er mulig! For å stable organisasjonen på beina trenger vi alle ressursene vi kan få – menneskelig og økonomisk. Fredsbevegelsen er full av dyktige og svært kunnskapsrike mennesker. Nå gjelder det å mobilisere for å kunne fortsette arbeidet om et fredeligere samfunn i en verden som blir stadig mindre trygg. Kanskje noen kunne tenkt seg å bidra i styret eller med konkrete aktiviteter? Kanskje du kan bli fredsfremmer og støtte oss med et månedlig beløp, eller en bedrift kan støtte videre fredsarbeid?

Sammen har jeg troen på at vi kan finne gode løsninger og at vi ikke bare møtes til årsmøte i mars 2020, men også i 2030. Sammen står vi sterkere. Med det ønsker jeg dere en fredelig jul og et riktig godt nytt år.

Irene Elise Hamborg Styreleder i Norges Fredslag

Comments


bottom of page