top of page

Arrangementer 

For tidligere arrangementer og for å være oppdatert på kommende arrangementer, lik og følg oss på Facebook

Bestill foredrag eller kurs

Ønsker du at Fredslaget skal komme og fortelle om norsk våpeneksport, autonome våpensystemer, holde kurs i ikkevoldelig konflikthåndtering eller holde et fredskulturelt arrangement der du bor eller på skolen din? Ta kontakt med oss på epost eller telefon for å avtale.

NFL Logo.png

15.06.2020 - Webinar

Temagruppe: Fred og Miljø

Arrangementet er arrangert av Norges Fredssammenslutning (Norges Fredslag) og Nei til kjernevåpen Norge (Nei til Atomvåpen).

Dette webinaret vil utforske atomvåpen fra et bredere perspektiv. Utover dens potensielle bruk i krig, kan hele atomvåpeninfrastrukturen sees på som ødeleggende og en massiv kilde til usikkerhet for mennesker og natur.

Trump-administrasjonen rapporteres å vurdere eksplosiv testing av atomvåpen, 75 år siden USA først testet et atomvåpen. Atomprøving er helt klart ikke noe av fortiden. Fortsatt lider mennesker og miljø konsekvensene av de grusomme eksperimentene de ble utsatt for.

103467950_3052496814844428_4673600577473

Antropocene-epoken sies ofte å ha begynt rundt 1950, da kjernevåpenforsøk spredte radioaktivt materiale over hele kloden for å demonstrere gjennomgripenheten av menneskelig innvirkning på jorden og dens fremtidige utvikling. Siden den gang har atomvåpenstatene utført mer enn 2000 atomvåpenforsøk med enorme konsekvenser for mennesker og miljø.

Vi har invitert tre foredragsholdere for å diskutere effekten kjernefysisk testing har hatt på mennesker og miljø, og hvilke risikoer atomvåpen utgjør for fremtiden for vår globale sikkerhet.

Benetick Maddison er spesialist i klima- og atomspørsmål med Marshallese Education Initiative (MEI). Han vil snakke om historien til det nukleære testprogrammet på Marshalløyene og virkningen det har på menneskers og miljøets helse.

Rens van Munster er seniorforsker ved Dansk institutt for internasjonale studier (DIIS). Han er direktør for forskningsprogrammet 'Radioactive Ruins: Security in the Age of the Anthropocene', som utforsker de flere og ofte overraskende koblingene mellom den kalde krigen, atomvåpen og antropocenets tidsalder, med et spesielt fokus på amerikansk kjernefysisk kjernefysisk testing på Marshalløyene. (Https://www.diis.dk/en/projects/radioactive-ruins-security-in-the-age-of-the-anthropocene)

Lilly Adams er en konsulent som spesialiserer seg på kjernevåpenoppsøking og politiske spørsmål. Hun jobber for tiden som en oppsøkende konsulent med Union of Concerned Scientists i deres globale sikkerhetsprogram. Hun er en alumn fra 2019 i IGCCs Public Policy and Nuclear Threats Boot Camp, og har tidligere drevet antikernvåpenprogrammet hos Washington Physicians for Social Responsibility. Hun har en bachelorgrad fra UC Berkeley i samfunn og miljø. (Kilde: https://nuclear-voices.org/about/)

bottom of page