top of page

Kongsberg Fredslag

Kongsberg Fredslag startet opp i januar 2017 og har holdt på med jevn aktivitet siden. Vi startet opp etter en lokal debatt om våpenproduksjonen i byen. Det har alltid vært en stillhet rundt det faktum at vi produserer våpen og at mange tjener seg søkkrike på det, den stillheten ønsker vi å bryte. 

 

Vi har arrangert mye forskjellig, både på egenhånd men også vært med på kampanjer fra NFL eller andre fredsorganisasjoner. Vi har arrangert flere debatter og fått et godt samarbeid med Kongsberg bibliotek som er en fin arena for samfunnsdebatt. Vi har i løpet av disse årene skrevet mange leserinnlegg så debatten holdes i gang i lokalavisa. 

 

Når vi valgte NFL var det fordi alle kunne bli medlem, ung og gammel, kvinne og mann. Vi har hatt ett styre siden oppstart og er mange ildsjeler men vi jobber med å få flere medlemmer. Til tross for at vi ikke er så mange har vi fått til mye. Vi er opptatt av å fremme fredskultur, få debatt rundt våpenproduksjon og norsk deltakelse i utenlandsoperasjoner og generell folkeopplysning. 

 

I fjor høst arrangerte vi også en fredskonsert i Kongsberg kjerke, den ble veldig fin og alle involverte var fornøyd. Vi håper å få det til å bli med tradisjon men i år er det forløpig usikkert (pga corona) 

Vi håper å få et enda større samarbeid med flere freds og kulturaktører i årene fremover. 

 

For å kontakt oss gå inn på vår facebookside og send en melding. Følg oss gjerne: Kongsberg Fredslag 

kongsberg fredskonsert.jpg

Fredskonsert 2019 i Kongsberg Kirke

bottom of page