top of page

Styret

Styret velges av årsmøtet og sitter i ett år. Styret 2023-2024 består av:

Inga Steen

Styreleder 

NFL Logo2.jpg
image00001.jpeg
Regine Steinvik

Medlemsansvarlig

Regine bilde svart hvit.jpg
NFL Logo2.jpg
Tim-D. Liebenhoff

Temagruppeleder: Fred og Miljø

Liebenhoff CV picture.jpg

NFL Logo2.jpg

Jeg er veldig opptatt av hvordan verdensutviklingen og det økonomiske verdenssystemet påvirker klimaet og helsen vår. For meg handler fred først og fremst hvordan vi tar vare på hverandre og livsgrunnlaget vårt, jorden, og hvordan vi samarbeider for en fredeligere verden. Jeg tror at for å forebygge konflikter må vi arbeide med de grunnleggende årsakene til konflikt. Da må vi først og fremst ha en vilje til å ville forstå hverandre på tvers av kulturer, landegrenser, seksualitet og kjønn.

 

Etter å ha vært medlemsansvarlig i styret i et år, og så nestleder, er det en ære å bli valgt til leder av Norges Fredslag. Jeg er også dypt takknemlig for tilliten jeg har fått til å ta over styreledervervet midlertidig frem mot årsmøtet.  Jeg vil jobbe for å videreføre NFLs gode forebyggende fredsarbeid, og passe på at NFL er i gode hender.

Jeg har en bachelor i Utviklingsstudier og har studert Fred og Konflikt på masternivå. I løpet av studiene har jeg studert både i Durban (Sør-Afrika), Norwich (England), Pondicherry (India) og hatt feltarbeid i Accra (Ghana).  Jeg har bl.a. jobbet to år som medlemssekretær for Natur og Ungdom, og jobbet i Leger Uten Grenser. Nå jobber jeg i blomsterbutikk og tar  blomsterdekoratørutdanning. Er det noe jeg har lært i denne pandemien, så er det hvor mye planter og blomster kan påvirke helsen, og hvor viktig det er å ta vare på det biologiske mangfoldet og behandle våre medskapninger med respekt.

Hvordan forbedre verden? Hvorfor er det fremdeles barn som sulter? Disse spørsmålene har fulgt meg omtrent hele livet. Jeg har undersøkt hva mange organisasjoner gjør. Da jeg traff Tulle Elster på slutten av forrige århundre forstod jeg at verden bør omfordele ressurser fra militært formål til sivilt formål, og det går an å påvirke. Jeg ble med Kvinner for Fred og senere med Norges Fredslag i 2002, mer eller mindre aktiv. Jeg har ikke formell utdanning i konfliktløsning, men har vært med på mange kurs med Fredslaget og andre organisasjoner. Jeg har en master i papirteknologi fra CTP i Grenoble i Frankrike, og en bachelor i sykepleie fra Nord universitet i Levanger og jobber på et sykehjem. Jeg har også delvis praktisk
pedagogisk utdannelse. Jeg bor i Trøndelag, ikke langt unna Falstadsenteret, som er en av de syv såkalt fred og menneskerettighetssenter i Norge. Jeg synes absolutt at de har forbedringspotensial i deres
utstilling. Verden trenger å lære at det finnes alternativer til krig, fra sivil motstand til ikkevoldelig forsvar, som Non Violent Peaceforce, eller Civil based defence. Faktisk har sivil motstand også vært brukt rikelig i Norge. Jeg ble valgt som medlem ansvarlig i Norges Fredslag ved siste årsmøte. Norges Fredslag står som grunnpilar i fredsorganisasjoner i Norge og kan forene mange måter å jobbe for fred. Vi trenger alle typer medlemmer, både aktive og ikke aktive. Ta kontakt for en uforpliktende prat.

Med en BA i politikk og internasjonale relasjoner, samt en MA i fredsstudier og utviklingsledelse, føler jeg meg forberedt på å takle de store problemene i denne verden. Jeg er veldig takknemlig for at jeg kan være en del av Norwegian Peace Associations styret. Det er inspirerende å jobbe med så mange forskjellige og motiverte kolleger. Etter å ha fått muligheten til å sette i gang temagruppen'fred og miljø', gleder jeg meg til å presse politikk, organisasjoner og samfunn til et mer helhetlig syn på problemene vi nå står overfor. Det er viktig å undersøke sammenhengene mellom fred, miljøforringelse, det økonomiske og politiske systemet, samt å lage løsninger for fremtiden. Min profesjonelle bakgrunn er innen TV og radio (Deutsche Welle). Jeg har også vært veldig aktiv som fundraiser og assisterende frivillig koordinator i Greenpeace Norge, med fokus på empowerment, digital aktivisme og offentlig tale.

Lene Grimstad

Temagruppeleder: Autonome Våpen

NFL Logo2.jpg
Lene_edited.jpg
Tommy Vad Flaaten

Redaktør Fredsviljen

Tommy.jpeg
NFL Logo2.jpg

Holder en bachelorgrad i freds- og konfliktstudier og en mastergrad i Society, Science and Technology in Europe. Har fulgt staters arbeid med ‘Lethal Autonomous Weapons Systems’ (LAWS) under FNs Våpenkonvensjon siden 2014 og har reist på vegne av Norges Fredslag siden 2017. Var med på å etablere temagruppen om autonome våpen i 2018 og har fått lede gruppen fra starten av. Gruppen er liten, men har god aktivitet. Fredslaget er en tradisjonell fredsbevegelse og Norges eldste. Det har etter mitt skjønn gitt meg en svært egnet plattform å løfte saken fra. Ta kontakt hvis du vil bli med.

Jeg er medlem av fredslaget siden 2017, leder av temagruppe autonome våpen siden 2018, og medlem av styret siden 2018.

Jeg er en musikk- og filminteressert animatør-babypappa med hjerte for fredskultur, miljøkjærlighet og arbeiderrettigheter. Matsvinn og dårlig dialog gjør meg uggen. Plagsom nynning, 70-talls protestmusikk og dokumentariske tegneserier holder meg gående. Kvekerne introduserte meg til fredsarbeid og aktivisme. Endte derfor opp i Nei Til Atomvåpens Oslo-styre, nattog-lobbyen, livssynsdialog og Utlendingsnemnda. Etter å ha studert i London og regissert en tullete Disney-serie med tvillingbroren min, prøver jeg å bruke lyd og bilde til å glede, informere og motivere folk, og kanskje gjøre verden bedre. Det går sånn passe. Lager fortsatt teit musikk til venner. I Fredslaget har jeg fått ansvar for tidsskriftet Fredsviljen, og gleder meg over å kunne framstille no så sjukt fantastisk som fredstanker grafisk, ryddig og fargerikt. Ønsker meg en fotorealistisk globus til jul!

Nestleder

malin.jpg
Malin Isabelle Daviknes
288797331_538260197847528_66072258521610
Karsten Gjefle

Kommunikasjonsansvarlig 

NFL Logo2.jpg
Karsten Gjefle Norges Vel.jpg

Malin heter jeg, bergenser som etter mange år i det store utland flyttet "hjem" (til Oslo) i 2021. Har de siste seks årene bodd og jobbet i Jordan (humanitær bistand), og har importert både mann, katt, og hund derfra til Norge. Nå jobber jeg i Redd Barna sitt Norgesprogram og trives godt med det. Jeg har en master i conflict, security & development fra King's College London, og bachelor i internasjonale relasjoner fra universitetet i Nottingham. Min karriere i Fredslaget er foreløpig veldig kort, men jeg har planer om at den skal bli veeeldig lang etter hvert! Jeg meldte meg inn i 2021, og fra 2022 har jeg fått lov til å være nestleder sammen med denne herlige gjengen på siden her. Jeg digger fredsarbeid, og nerder spesielt på alt som handler om dialog og konfliktløsning. Har et ønske om at vi skal gjøre mye mer av det i fredslaget. Hvis du også kunne tenke det å drive med slikt så ta gjerne kontakt for en prat.

Jobber til daglig med landsbruksutvikling i Mosambik.  Trygg mat, produktive trær og godt organiserte bønder er nødvendig for gode liv og utvikling. Dessverre påvirker manglede fred og stablitet i verden også land svært langt vekk fra konfliktene vi er med på, skaper eller støtter via Norges internasjonale posisjon og tilknytninger. 
Studert og jobbet internasjonalt i 20 år med forskjellige norske og internasjonale organisasjoner.

bottom of page