top of page

Styret

Styret velges av årsmøtet og sitter i ett år. Styret 2023-2024 består av:

Kari Anne Næss

Styreleder 

NFL Logo2.jpg
Kari Anne portrett_edited.jpg

Jeg har vært medlem i Norges Fredslag i snart 15 år, og har hatt ulike roller i organisasjonen. Jeg ble valgt til styreleder av årsmøtet 2024. Jeg er også leder av Fredskulturgruppa, som jeg startet i 2016 og som driver lokalt fredskulturelt arbeid i Oslo. Jeg har tidligere vært redaktør av Fredsviljen, organisasjonssekretær, nestleder og styreleder. Jeg har en mastergrad i Expressive Arts In Conflict Transformation and Peacebuilding, og er nå ph.d.-kandidat i samme fag. Jeg har et stort hjerte for fredsarbeid lokalt, nasjonalt og internasjonalt, og er glad for å igjen ha kapasitet til å kunne bidra som styreleder for Fredslaget.

Regine Steinvik

Medlemsansvarlig

Regine bilde svart hvit.jpg
NFL Logo2.jpg

Hvordan forbedre verden? Hvorfor er det fremdeles barn som sulter? Disse spørsmålene har fulgt meg omtrent hele livet. Jeg har undersøkt hva mange organisasjoner gjør. Da jeg traff Tulle Elster på slutten av forrige århundre forstod jeg at verden bør omfordele ressurser fra militært formål til sivilt formål, og det går an å påvirke. Jeg ble med Kvinner for Fred og senere med Norges Fredslag i 2002, mer eller mindre aktiv. Jeg har ikke formell utdanning i konfliktløsning, men har vært med på mange kurs med Fredslaget og andre organisasjoner. Jeg har en master i papirteknologi fra CTP i Grenoble i Frankrike, og en bachelor i sykepleie fra Nord universitet i Levanger og jobber på et sykehjem. Jeg har også delvis praktisk
pedagogisk utdannelse. Jeg bor i Trøndelag, ikke langt unna Falstadsenteret, som er en av de syv såkalt fred og menneskerettighetssenter i Norge. Jeg synes absolutt at de har forbedringspotensial i deres
utstilling. Verden trenger å lære at det finnes alternativer til krig, fra sivil motstand til ikkevoldelig forsvar, som Non Violent Peaceforce, eller Civil based defence. Faktisk har sivil motstand også vært brukt rikelig i Norge. Jeg ble valgt som medlem ansvarlig i Norges Fredslag ved siste årsmøte. Norges Fredslag står som grunnpilar i fredsorganisasjoner i Norge og kan forene mange måter å jobbe for fred. Vi trenger alle typer medlemmer, både aktive og ikke aktive. Ta kontakt for en uforpliktende prat.

Lene Grimstad

Temagruppeleder: Autonome Våpen

NFL Logo2.jpg
Lene_edited.jpg

Holder en bachelorgrad i freds- og konfliktstudier og en mastergrad i Society, Science and Technology in Europe. Har fulgt staters arbeid med ‘Lethal Autonomous Weapons Systems’ (LAWS) under FNs Våpenkonvensjon siden 2014 og har reist på vegne av Norges Fredslag siden 2017. Var med på å etablere temagruppen om autonome våpen i 2018 og har fått lede gruppen fra starten av. Gruppen er liten, men har god aktivitet. Fredslaget er en tradisjonell fredsbevegelse og Norges eldste. Det har etter mitt skjønn gitt meg en svært egnet plattform å løfte saken fra. Ta kontakt hvis du vil bli med.

Jeg er medlem av fredslaget siden 2017, leder av temagruppe autonome våpen siden 2018, og medlem av styret siden 2018.

Nestleder

malin.jpg
Malin Isabelle Daviknes
288797331_538260197847528_66072258521610
Tommy Vad Flaaten

Redaktør Fredsviljen

Tommy.jpeg
NFL Logo2.jpg

Malin heter jeg, bergenser som etter mange år i det store utland flyttet "hjem" (til Oslo) i 2021. Har de siste seks årene bodd og jobbet i Jordan (humanitær bistand), og har importert både mann, katt, og hund derfra til Norge. Nå jobber jeg i Redd Barna sitt Norgesprogram og trives godt med det. Jeg har en master i conflict, security & development fra King's College London, og bachelor i internasjonale relasjoner fra universitetet i Nottingham. Min karriere i Fredslaget er foreløpig veldig kort, men jeg har planer om at den skal bli veeeldig lang etter hvert! Jeg meldte meg inn i 2021, og fra 2022 har jeg fått lov til å være nestleder sammen med denne herlige gjengen på siden her. Jeg digger fredsarbeid, og nerder spesielt på alt som handler om dialog og konfliktløsning. Har et ønske om at vi skal gjøre mye mer av det i fredslaget. Hvis du også kunne tenke det å drive med slikt så ta gjerne kontakt for en prat.

Jeg er en musikk- og filminteressert animatør-babypappa med hjerte for fredskultur, miljøkjærlighet og arbeiderrettigheter. Matsvinn og dårlig dialog gjør meg uggen. Plagsom nynning, 70-talls protestmusikk og dokumentariske tegneserier holder meg gående. Kvekerne introduserte meg til fredsarbeid og aktivisme. Endte derfor opp i Nei Til Atomvåpens Oslo-styre, nattog-lobbyen, livssynsdialog og Utlendingsnemnda. Etter å ha studert i London og regissert en tullete Disney-serie med tvillingbroren min, prøver jeg å bruke lyd og bilde til å glede, informere og motivere folk, og kanskje gjøre verden bedre. Det går sånn passe. Lager fortsatt teit musikk til venner. I Fredslaget har jeg fått ansvar for tidsskriftet Fredsviljen, og gleder meg over å kunne framstille no så sjukt fantastisk som fredstanker grafisk, ryddig og fargerikt. Ønsker meg en fotorealistisk globus til jul!

Eskil M. Grav

Kommunikasjonsansvarlig 

NFL Logo2.jpg
IDbilde_edited.jpg

Jeg har vært aktiv i frivillighetsarbeid siden 2014, med deltagelse i Childreach International og Resteless Development i både England og Tanzania. I 2017 startet jeg en mastergrad i Human Security ved Aarhus Universitet og skrev en masteroppgave om rollen til sivilsamfunnet i fredsbyggingen i Libanon, hvor jeg har arbeidet sammen med organisasjonen Fighters for Peace. Etter fullført mastergrad flyttet jeg til Berlin, hvor jeg arbeidet som en assisterendekoordinator for det internasjonale fredsbyrået (International Peace Bureau - IPB). I denne stillingen arbeidet jeg med å styrke fredssamarbeidet på tvers av nasjonale grenser, noe som jeg har fortsatt med som rådsmedlem siden 2021.

bottom of page