top of page

Kongsberg Fredslag fikk en eksklusiv førpremiere av serien MISSION IMPACT

Kongsberg Fredslag fikk 27.03.19 æren av å vise en førpremiere av webserien MISSION IMPACT. Det er kanskje den viktigste serien som kommer ut i Norge i år, og har siden premieren 2. april skapt stort engasjement i landet. Ja, klimastreik og frustrerte barn og unge er nok det dette året vil bli husket for.

Hva handler serien om?

Victoria, Penelope og Kim er tre engasjerte ungdommer, som starter hver sin reise for å bli mer opplyste om FN’s bærekraftmål. De får utdelt hvert sitt tema; våpeneksport, plastproblematikk og skatteparadiser, som de i løpet av seriens seks episoder lærer om. Vi som ser serien blir raskt like engasjerte som de tre deltakerne; når vi ser Victoria besøke en flyktningleir i Hellas, Penelope som prøver å få svar fra Erna Solberg om hva hun gjør for miljøet og Kim får vite at de søkkrike selskaper som Google og Facebook ikke betaler skatt.


MISSION IMPACT sendes kun på sosiale medier med ungdom som snakker direkte til ungdommen. Om at nok er nok. Urettferdighet og store problemer som krig og miljøkrise kan lett skape apati, men denne serien omdanner apatien til engasjement og vilje til endring.

Temaet våpeneksport skaper engasjement i Kongsberg

På førpremieren i Kongsberg fikk vi besøk av Victoria Skau som hadde våpeneksport som tema. Hun hadde som de aller fleste ingen kunnskap om at Norge produserer og selger våpen i stor skala, ikke bare til våre allierte i NATO, men også til land som ikke følger menneskerettighetene. Det kom som et sjokk på Victoria, noe vi i Kongsberg Fredslag kan kjenne oss igjen i. De aller fleste aner ikke hva «fredsnasjonen» Norge driver med.

I Kongsberg har vi en industri som produserer våpen, eller deler til våpen. Utenfor byen vår er de aller fleste enige om at det er dobbeltmoralsk å produsere våpen og samtidig kalle seg en fredsnasjon. Men innad i byen vår er det arbeidsplasser og mange fine ord som sirkuleres for å dekke over det faktum at vi tjener milliarder på andres lidelse. At det er et enormt gap mellom det å selge forsvarsmateriell til å selge våpen til land som kriger i Jemen kommer godt frem i serien. I serien forsøker Victoria å komme i kontakt med Kongsberg, uten hell. Hun ender opp med å besøke NAMMO på Raufoss.

MISSION IMPACT er opplysningsarbeid på sitt beste, vi er takknemlige for at vi fikk lov til å vise serien og håper den fortsetter å spre seg i sosiale medier så flest mulig får sett den. Målgruppen er unge mennesker, men det er absolutt en serie for alle, og godt egnet til skoleundervisning. Tre ungdommer, tre globale utfordringer følg deres reise på www.missionimpact.no

MISSION IMPACT er en webserie produsert av Hacienda Film og Differ Media i samarbeid med Forum for Utvikling og Miljø. Sammen med deres 50 medlemsorganisasjoner (herunder Norges Fredslag) er vårt mission å skape engasjement for FNs bærekraftsmål.

Comments


bottom of page