top of page

Atomvåpen er endelig forbudt!

I dag, 22.januar 2021, har verden skapt historie. I dag trer nemlig FNs atomvåpenforbud i kraft, som betyr at atomvåpen endelig er forbudt etter internasjonal lov.


Norges Fredslag har lenge jobbet aktivt mot atomvåpen, og vi er selvfølgelig henrykte for at atomvåpenforbudet nå er blitt en realitet. Det er en stor seier for alle som har jobbet utrettelig mot dette ekstreme masseødeleggelsesvåpenet, og en stor seier for menneskeheten og vår felles framtid.

Imens over 50 andre land i verden har signert og/eller ratifisert atomvåpenforbudet, har Norge gjort ingen av delene. Ønsker «Fredsnasjonen» Norge å leve opp til navnet sitt, og stå sammen med et

multilateralt samarbeid som aktivt jobber for å fjerne et våpen som kan utslette hele verden på noen få minutter? Eller ønsker Norge å fortsette med sin #strutsepolitikk?

I dag kan Norge være med på å skape historie! Nemlig signere og ratifisere atomvåpenforbudet og vise at det går an å være med i NATO og i tillegg forby atomvåpen. Hva Norge velger, vil historien vise. En milepæl er nådd, men det er nå det virkelige arbeidet begynner. Heldigvis viser historien at når forbudstraktater endelig trer i kraft, følger universalisering og avskaffelse etter. Selv om det vil ta lang tid før atomvåpen blir avskaffet for fullt, så er vi i dag ett steg videre mot en mer fredelig og bærekraftig verden. Gratulerer med dagen!Inga Steen

Styremedlem i Norges Fredslag

Comments


bottom of page